top of page

CURSUS

Wil je meer dan een eenmalige ervaring met klei en handvormen? Wil je alles leren over de techniek van handvormen en wil je zelf leren glazuren? Dan is deze cursus iets voor jou!

Tijdens deze 8-delige cursus leer je alles over de verschillende handvormtechnieken. Tijdens de lessen van anderhalf uur leer je duimpotjes maken, opbouwen uit rollen en kleiplaten, het werken met mallen en ook het marmeren van klei komt aan bod (patronen maken met verschillende kleuren klei). 

Wanneer je kennis hebt gemaakt met de verschillende technieken en mogelijkheden ga je werken aan je eigen creatieve product. Je denkt na over wat je wil maken en hoe je dit aan kunt pakken onder professionele begeleiding van Marrit. Zij heeft jarenlange ervaring in het kunstonderwijs met het begeleiden van een creatief proces en beeldend onderzoek. 

Wanneer de eerste werken zijn gedroogd en gebakken komt ook het glazuren aan de orde. Je leert ook hoe een keramiekoven werkt en hoe je keramiek op de juiste wijze kan stoken. 

De cursus is inclusief: 

- Gebruik van alle soorten klei in het atelier

- Gebruik verschillende soorten glazuur

- Gebruik gereedschappen

- Afbakken van je eigen gemaakte werk

- Drinken en snacks

Na het afronden van de cursus heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van de vervolg lessen, het vrij atelier en de bakservice

Kosten voor deze cursus zijn 400,- per persoon

IMG_6530.HEIC

Aanmelden

 

Ik plan door het jaar heen nieuwe cursusrondes in. Je kan je inschrijven en hierbij je voorkeur aangeven wanneer je zou willen starten. Ik neem dan snel contact met je op om je in een passende groep te plaatsen.

 

De cursus vindt plaats in mijn atelier in Niehove op donderdagavond van 18:15 tot 19:45.

Cursist aan het woord:

''Afgelopen januari ben ik de keramiekcursus gaan volgen bij Mouseworks. Marrit begeleid je door het gehele proces heen. Je leert verschillende technieken toe te passen, bakken en glazuren. De kleinschaligheid, flexibiliteit, persoonlijke aandacht, gezelligheid en de knuffels van Floki maken elke maandagavond een feestje. En nu drink ik straks uit mijn eigen gemaakte kopjes en staat er een zelfgemaakte vaas te pronken op het dressoir, hoe gaaf is dat!''

Cursist aan het woord:

''Zo bijzonder leuk om met handvormen en werken met kleiplaten mooie producten te kunnen maken. En dit daarna ook nog te glazuren. Tijdens de cursus kan je helemaal zelf bedenken wat je wil creëren en Marrit begeleid ons hier heel goed in. De cursus bestaat uit een kleine groep waardoor we veel tips krijgen. Ik vind het nu al jammer dat we nog maar 1 les hebben.''

Cursist aan het woord:

“Sinds januari volg ik de cursus keramiek bij Mouseworks. Ik was nieuwsgierig naar de verschillende technieken en ik wilde ontdekken of keramiek iets voor mij was. Met enthousiasme brengt Marrit haar kennis over en beantwoord mijn (vele) vragen met veel geduld ;) 

Je krijgt als cursist veel ruimte om je eigen ideeën te realiseren. 

En niet onbelangrijk; het is ook nog heel gezellig!”

* Tijdens de cursus en de workshops wordt er geen gebruik gemaakt van een draaischijf. Dit behoort ook niet tot de mogelijkheden.

bottom of page