top of page

ACHTER MOUSEWORKS

Mijn naam is Marrit. Als kind had ik al een bijzondere interesse in creëren. Van niets iets maken. Tekenen, aquarelleren, maar ook van restjes stof kleren maken voor mijn poppen. Ik deed dit als kind onbevangen en zonder verwachting. Dat maakte het leuk, want het lukte altijd! Immers als je geen verwachting hebt dan is iedere uitkomst leuk en goed.

Toen ik op zeventienjarige leeftijd begon aan de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving wist ik al dat ik naast mijn werk als docent ook mijn eigen kunstonderneming wilde starten. Het idee van Mouseworks was geboren, het logo gemaakt en het websitedomein gereserveerd. 

Maar in de loop der jaren veranderde mijn focus. Ik ging me meer en meer focussen op het lesgeven in kunst. Het overbrengen van mijn passie tot creëren was interessanter geworden. Ik zag een deel van mezelf terug in mijn leerlingen, namelijk het maken zonder verwachting. Gewoon ergens beginnen en wel zien wat eruit komt. Een skill die ik ergens gaandeweg was kwijtgeraakt, dit stond mijn eigen productiviteit in de weg.


Toen ik eind 2020 besloot dat ik het even wat rustiger aan moest doen kwam de drang om te creëren terug. Omdat alles toch al anders was gelopen dan ik had verwacht merkte ik al snel dat de blokkades naar mijn eigen creativiteit waren opgeheven.

Door de klei met de hand te vormen (dus zonder draaischijf) behoud ik het karakter. Niet perfect gladgestreken maar ik omarm juist de hobbels en bobbels die ieder item uniek maken. De verwachtingen en plannen die ik heb doen er niet toe, want klei kiest zijn eigen weg. 

Het handvormen heeft de weg naar mijn creativiteit weer volledig geopend en Mouseworks was herboren. Ik besloot er nu echt werk van te maken en dat werk zie je hier. Neem snel een kijkje in de shop om de collectie te bekijken!

BOT_2212-2.jpg
Naamloos-1.png

Wil je weten waar de muis vandaan komt? Muis is mijn bijnaam, door mijn ouders gegeven. 

BOT_1937.jpg
BOT_2032.jpg
Naamloos-1kopie.png

Ik ben gek op dieren. Ik kan niet zonder atelierhond Floki, katten Jimmy & Charlie en paard Friso. 

bottom of page