WORKSHOP

Wil je graag kennismaken met klei en handvormen? In een kleine groep? Met goed gezelschap van leuke mensen? Dan is deze workshop iets voor jou!

Tijdens deze twee en een half uur durende workshop neemt Marrit je mee in de wereld van klei. Ze laat je kennismaken met de techniek van het handvormen. Samen ontdek je dit prachtige materiaal en wat je er allemaal mee kunt. De workshop vind plaats in het mooie Niehove (Groningen). Onderdeel van de workshop is dat er tijdens de pauze een korte inspiratiewandeling door de omgeving wordt gemaakt. 

Tijdens de workshop maak je  1 of 2 werkstukken per persoon en je hebt alle vrijheid om te maken wat je wil. Marrit wil je tijdens de de workshop op ontspannen en inspirerende wijze kennis laten maken met je eigen creërend vermogen in klei.

Na afloop van de workshop worden de gemaakte werkstukken zo'n 2 weken gedroogd en gebakken. Marrit glazuurt het werk voor je met een transparante glazuurlaag. Na ongeveer 4 weken zijn de kunstwerken van keramiek klaar om te worden opgehaald of opgestuurd. 

De workshop is inclusief: 

- Gebruik van klei voor 1 of 2 (middelgrote) werkstukken

- Gebruik gereedschappen

- Gebruik onderglazuur

- Twee keer bakken van de klei

- Laten glazuren van de werkstukken door Marrit 

- Drinken en snacks 

Kosten voor deze workshop zijn 50,- per persoon

Workshop data:

- Zaterdag 18 september 14:30 - 17:00 (nog 2 plekken)

- Zaterdag 9 oktober 14:30 - 17:00 (nog 1 plek)

- Zaterdag 5 november 14:30 - 17:00

- Zaterdag 11 december 14:30 - 17:00

website-0521.jpg

CURSUS

Wil je meer dan een eenmalige ervaring met klei en handvormen? Wil je alles leren over de techniek van handvormen en wil je zelf leren glazuren? Dan is deze cursus iets voor jou!

Tijdens deze 8-delige cursus leer je alles over de verschillende handvormtechnieken. Tijdens de lessen van anderhalf uur leer je duimpotjes maken, opbouwen uit rollen en kleiplaten en het werken met mallen. 

Wanneer je kennis hebt gemaakt met de verschillende technieken en mogelijkheden ga je werken aan je eigen creatieve product. Je denkt na over wat je wil maken en hoe je dit aan kunt pakken onder professionele begeleiding van Marrit. Zij heeft jarenlange ervaring in het kunstonderwijs met het begeleiden van een creatief proces en beeldend onderzoek. 

Wanneer de eerste werken zijn gedroogd en gebakken komt ook het glazuren aan de orde. Je leert ook hoe een keramiekoven werkt en hoe een stookcurve eruit ziet. Kortom, Marrit deelt al haar kennis met jou zodat je na de cursus heerlijk zelf aan de slag kunt! 

De cursus is inclusief: 

- Een half pak steengoed klei

- Gebruik verschillende soorten glazuur

 - Een eigen mirette, spatel en loomer

- Gebruik overige gereedschappen

- 1 keer biscuitstook + 1 keer glazuurstook

- Drinken en snacks

Kosten voor deze cursus zijn 360,- per persoon

website-0681.jpg

Cursus data:

Van 5 januari t/m  23 februari iedere woensdagavond van 18:30 - 20:00

* Tijdens de cursus en de workshops wordt er geen gebruik gemaakt van een draaischijf. Dit behoort ook niet tot de mogelijkheden.